Sporthal Evergem-Centrum
Kapellestraat 75
9940 Evergem
Onze club heeft tot doel de lichamelijke ontwikkeling en het welzijn van al haar leden te bevorderen, door de organisatie van een zo ruim mogelijk aanbod van de diverse disciplines binnen de gymnastiek en dans, en dit voor alle leeftijden, zowel op recreatief als competitief vlak, binnen een kwalitatief en medisch verantwoord kader.
Zo willen wij op een aangename manier de jongeren en ouderen onder ons stimuleren om te blijven bewegen. Beweging is de grondslag van een gezond lichaam.
Ontdek onze groepenKapellestraat 75
9940 Evergem
Guldensporenlaan 32
9940 Ertvelde
Sleidinge-Dorp 142
9940 Sleidinge
Driepikkelstraat 30
9030 Mariakerke
Keiskantstraat 3
9031 Drongen
Hofblikstraat 21
9940 Evergem
Vurstjen 25
9940 Evergem
Secretaris
rudy.deuwel@telenet.be0474 99 39 21
Penningmeester, ombudsvrouw en aanspreekpunt integriteit
kathleen.fouache@telenet.be0476 58 45 11
Coördinator, kledij, verantwoordelijke dans
tessa.deuwel@rapenvrank.be0476 58 44 43
Website, verantwoordelijke basisturnen
lieselot.geirnaert@hotmail.beVerantwoordelijke tumbling
elvierbuysse@gmail.comVerantwoordelijke acro
ilka.vandewoestyne@hotmail.beVoorzitter
frankdewildeman@skynet.beAlanis Joliet
Alix Veireman
Amber De Donder
Amber Deweirdt
Anneleen Van Ryssel
Annelies Goethals
Anouchka Aerssens
Britt Heylens
Chinouk Van De Vijver
Danae Denolf
Delfien Dierickx
Delphine Van De Walle
Eline Van De Walle
Eline Van Der Linden
Els De Bruyckere
Elvier Buysse
Emma Deweirdt
Femke Van Herck
Fien Vander Meulen
Frank De Wildeman
Ilka Van De Woestyne
Ina Gaelens
Jade Mortier
Jan Dryhoel
Jana Stout
Jana Hamerlinck
Jana Librecht
Jasna Moreels
Jasper Andries
Jindra Hamerlinck
Joselien Neyt
Justine Van Ryckeghem
Kaat Tavernier
Karin Marievoet
Kiana Verschraegen
Laura Willems
Lieselot Geirnaert
Lisa Tack
Loreen Van Den Bulcke
Lotte Speeckaert
Maité Welvaert
Mieke Courtmans
Morgane Van Heirseele
Nathalie Van Hamme
Nicolas Van Waeyenberge
Nikki Vermeersch
Pauline Vandenberghe
Phaedra Denolf
Pieter Goedertier
Rudy Deuwel
Sabine Pauwels
Sien Esprit
Simon David
Sofie Verbrugge
Tahnee Langedijk
Tessa Deuwel
Tessa Vandewalle
Tiffany Matthys
Yana Hermie
Yaris Vereecken
Zoë Eeckhout
lieselot geirnaert
2010
Vandaag kunnen dan ook heel wat mensen hun gading vinden bij turn- en dansclub Rap &Vrank. Er is recreatiefturnen voor kleuters tot en met het middelbaar. Gevorderde turners kunnen deelnemen aan de competitiegroepen acro, demo en tumbling. En ook voor dansers van alles leeftijden wordt er heel wat aangeboden!
2005
De seizoenen 2005 - 2006 en 2006 - 2007 waren in alle opzichten geslaagde seizoenen. De basisgroepen turnen werden uitgebreid met een jongens basisgroep. Ook de wedstrijdgroepen namen deel aan wedstrijden in verschillende disciplines, nl. acro, recreademo, dans en tumbling. Er werden verschillende medailles behaald en in de categorie Tumbling C/D werden zelfs 2 Oost-Vlaamse titels en een algemene Vlaamse titel behaald.
2000
2000 zorgde opnieuw voor enkele grote veranderingen. Vanaf nu werd er gebruik gemaakt van de Evergemse Gemeentelijke Sporthal. Dit bood de mogelijkheid om het aanbod uit te breiden. Dit jaar werd de twaalfjarige Imran Alam uit Sleidinge ook nationaal miniemenkampioen toestelturnen. Zijn team- en reeksgenoot Niels De Muynck werd dertiende. In 2001 behaalde Imran de gouden medaille op het Belgisch Kampioenschap. Deze schitterende resultaten werden behaald mede dankzij hun trainers Bart Wylleman (zelf Belgisch kampioen aan de ringen in de jaren '80) en Filip Papegnie.
1986
In 1986 sloot Rap & Vrank zich aan bij de Vlaamse Turnliga, die behoort tot de Koninklijke Belgische Turnbond. Dit bood meer mogelijkheden aan de turners om van jongs af aan deel te nemen aan competities.
1983
Na een moeilijke periode kwamen er nieuwe initiatieven met o.a. aerobics in 1983 en kleuterturnen in 1984. Zo mocht in 1984 het bestuur met nieuwe voorzitter Frank De Wildeman fier zijn toen ze op hun grote turnshow ter gelegenheid van de 60ste verjaardag met 120 leden konden aantreden. Er werd toen gebruik gemaakt van de nieuwe sporthal te Eeklo.
1980
Begin jaren '80 kwam het voortbestaan van Rap & Vrank in het gedrang. Het bestuur met ondermeer Lucien Reyniers zorgde ervoor dat de club overeind bleef. Lucien kreeg hiervoor in 1984 het diploma van "Sportverdienste van de gemeente". In die tijd had Sleidinge twee topturners, Guy Meiresonne en Bart Wylleman.
1976
Na de fusie tussen Sleidinge, Ertvelde en Evergem wou Rap & Vrank ook bijdragen tot de integratie van de deelgemeenten en nodigden ze jongens uit Ertvelde en Evergem uit. Er werden twee nieuwe afdelingen opgericht, de veteranen en een groep voor 13-14 jarigen.
1974
Voor de 50ste verjaardag van de club organiseerde Rap & Vrank opnieuw de 58ste gouwfeesten.
1970
Begin jaren '70 traden er nieuwe jongeren op de voorgrond, Gerrit Van Acker, Ward De Wildeman en Nolle Van Renterghem. Ook zij turnden verschillende medailles bijeen voor de club.
1964
1964 was opnieuw een feestjaar, Rap & Vrank bestond 40 jaar en oraniseerde terug dee 48ste gouwfeesten. 28 deelnemende ploegen streden voor de prijs van "Zijne Majesteit Koning Boudewijn".
1960
In de jaren '50 en '60 waren er zo’n 30 à 40 actieve leden. Ze namen deel aan kampioenschappen van het Meetjesland en aan bonds- en gouwfeesten. De club won tal van medailles en bekers dankzij onder andere Gerard Cocquyt, Adelin Verbist en Lucien Reyniers.
1954
In 1954 - 1955 werd op verzoek van Monseigneur Callewaert door turnclub Rap & Vrank een meisjesafdeling opgericht, namelijk: Sint-Godelieve.
1951
In 1951 werd Jules Geers de nieuwe voorzitter. Hij zorgde ervoor dat de club de "Koningstitel" kon verwerven. Hiervoor moest de club 25 jaar bestaan en voorgedragen worden door een volksvertegenwoordiger. Ter gelegenheid van de Koningstitel en de 30ste verjaardag van de club mocht Sleidinge het 38ste gouwfeest van de Katholieke Turn- en Sportfederatie organiseren. Heel het dorp werkte mee en het feest duurde twee dagen. Voor het eerst in de geschiedenis van de turnsport kon er gestreden worden om de prijs van "Zijne Majesteit Koning Boudewijn".
1946
Na de Tweede Wereldoorlog werd in 1946 de draad van Rap & Vrank terug goed opgenomen met twee zeer verdienstelijke leiders: Edmond Van De Veire en Camiel Criel.
1924
In 1924 richtten de directeur van de jongensschool, meneer De Gryze, en een turnleider uit Waarschoot, de heer Pol Martens, een turnclub op. Met de naam "Rap & Vrank" wouden ze aantonen dat de "Sleinse jongens" rappe jongens waren en goed hun mannetje konden staan. Het materiaal dat ze toen hadden bestond uit een dubbele barre, een rek, een paard met bogen, ringen en een paar matten. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd er op een laag pitje verder getraind. De turnertjes moesten zelf het hout om het zaaltje te verwarmen meebrengen.