Nieuws en mededelingen

Terug naar overzicht

Corona update: code oranje

Vanaf woensdag 14 oktober schakelt de sportsector over naar code oranje. Dit betekent een verstrenging op de maatregelen bij sporters ouder dan 12 jaar.

Enkele regels die daaraan verbonden zijn:

- Indoor +12 jaar: alle sportactiviteiten waarbij de afstand van 1,5 meter niet gegarandeerd kan worden, worden verboden. Trainers dienen verplicht een mondmasker te dragen. Helpen is toegelaten.

- Indoor -12jaar: geen aanpassing

- Oppervlakte: 10 vierkante meter per danser/gymnast

- Kleedkamers en douches blijven gesloten

- Hygiëne en materiaal reinigen blijft belangrijk

- Registratie aanwezigen vereist

Wat houdt dit nu concreet in voor onze club?

- Voor alle disciplines -12 jaar verandert er dus niets. Wij hielden ons al prima aan de regels.

- Disciplines waarbij jongeren of volwassenen deelnemen ouder dan 12jaar zijn er enkele belangrijke wijzigingen:

DANS

Alle wedstrijdgroepen dans (Kids – Construct – Swagger – Striking - Trigg’r) zullen vanaf heden les krijgen in onze nieuwe accommodatie ‘MPI Vurstjen 25’. Deze zaal is groter en daar kunnen we aan de nodige oppervlakte voldoen. Dus niet enkel op maandag, dinsdag en donderdagavond maar ook op woensdag en zaterdag gaan de lessen door in ’MPI Vurstjen 25’. Er zal minder in opstellingen gewerkt worden maar er wordt dans aangeleerd op voldoende afstand van elkaar.

Damesdans op vrijdagavond verhuist ook even naar de nieuwe accommodatie ’MPI Vurstjen 25’. Ook voor hen is dit om te kunnen voldoen aan de vierkante meters die nodig zijn om les te kunnen geven.

De groep ‘dans 6 – dans middelbaar 2 (zondag)’ waren reeds naar ‘MPI Vurstjen 25’ verhuisd. Technieklessen gaan ook nog steeds door in ’MPI Vurstjen 25’.

Voor alle andere dansgroepen verandert er voorlopig niets. Bij groepen waarbij jongeren 12jaar+ aanwezig zijn, zullen we de afstandsregel nauwlettend in de gaten houden, alsook het dragen van een mondmasker indien deze afstandsregel bemoeilijkt wordt.

KLEUTERTURNEN - BASISTURNEN - TOESTELTURNEN

Voor onze turngroepen op woensdag en zaterdag onder de 12 jaar verandert er niets.

Jongensturnen op zaterdag zijn jongens van 4de leerjaar tem middelbaar. We splitsen de groep op in een groep -12 jaar en een groep +12 jaar. De groep -12jaar blijft trainen op hetzelfde uur nl van 10u45 tot 12u15. UURVERANDERING: De groep jongens +12j zal trainen van 12u30 – 14u. Wij vragen aan de jongens 12+ een mondmasker te dragen tijdens de training, tenzij de afstand kan bewaard worden.

Middelbaar turnen op zaterdag kan blijven doorgaan maar zal een kwartier later starten nl om 12u30. Op die manier zijn er geen groepen meer aanwezig als zij beginnen. Einduur: 14u.

JONGENS DINSDAGAVOND

Kunnen blijven doortrainen met mondmasker en/of de afstandsregels worden gerespecteert. Op dinsdag 13 okt gaat de les door in Keiskant, op dinsdag 20 en 27 oktober gaat de les door in Sporthal Bourgoyen, aangezien er meer ruimte is… Hou zeker de facebookgroep verder in de gaten bij eventuele wijzigingen.

ACRO

De training van acro wedstrijd - recrea zal iets alternatiever zijn en zonder contact. Er wordt blokjestraining, kracht, conditie, lenigheid enz… gegeven. De groepen zullen worden opgesplitst in kleinere groepen.. Volg instructies van de trainers.

Acrobeloftes kan wel op de gewone manier blijven doorgaan. Deze gymnasten zijn jonger dan 12 jaar.

TUMBLING

Ook bij tumbling recrea en wedstrijd zal er op een meer alternatieve manier gewerkt worden en contact volledig vermijden. Ook hier zal de inhoud van de lessen vooral uit kracht, conditie, enz… bestaan. Volg zeker instructies van de trainers.

I-niveau en gevorderden tumbling hebben wel gewoon training.

DEMO

Demotraining zal opnieuw in 3 bubbels verlopen (met mondmasker). Niet iedereen kan tegelijk training krijgen op de mat. Volg zeker verdere instructies van de trainer.

CONDITIETRAINING

Conditietraining kan voorlopig blijven doorgaan mits nodige afstand – geen basket.

Deze maatregel gaat in vanaf woensdag 14 oktober, voorlopig tot aan de herfstvakantie. Wij doen al het mogelijke om trainingen zoveel mogelijk te laten doorgaan op een veilige manier. Sport blijft een belangrijke uitlaatklep voor iedereen. Wij hopen dan ook op jullie medewerking om alles zo veilig mogelijk te houden.