Turnen

Turnen

BASISTURNEN:

Basisturnen voor kleuters: aanbod voor kinderen van 3 tot 6 jaar, waarin plezier beleven aan bewegen en de algemene ontwikkeling van het kind centraal staan. Klimmen, klauteren, tuimelen, hangen, steunen, slingeren, basisbewegingen gymnastiek, ...

Basisturnen voor het 1ste t.e.m. 6de leerjaar: aanbod voor kinderen van 7 tot 11 jaar, waarin de plezierbeleving, motorische ontwikkeling en de gymnastische basisvorming centraal staan. De basisgroepen worden gevormd op basis van leeftijd, zowel voor meisjes als voor jongens.

Basisturnen voor het 1ste t.e.m. 6de middelbaar: aanbod voor jongeren van 12 tot 17 jaar, waarin aandacht wordt besteed aan plezierbeleving, fysieke en gymnastische basisvorming en sociale contacten. Deze groepen zijn gemengd.

 

CONDITIETRAINING:

Aanbod voor volwassenen en senioren, waarbij plezierbeleving, sociaal contact en fysieke fitheid belangrijk zijn. Deze groep staat open voor iedereen. De groep traint zowat het hele jaar door. Hierin komen verschillende elementen aan bod, gaande van balsporten, fit-o-meter, krachtbal, vorm van aerobics en dans, basiselementen turnen, ... Hierin staat vooral het plezier en het individu centraal, met als doel om de algemene conditie op peil te houden of te verbeteren op een aangename manier.